Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Stockholm

Allt om ett friskt liv

Blog

Veckobrev 10&11 VT-17 Fysiska kroppen

Posted on 17 May, 2017 at 6:55


Yoga veckobrev 10 & 11

Att få ha tillgång till en mänsklig fysisk kropp är något mycket speciellt enligt yogan. Betänk alla orimliga processer, funktioner och sammanhang som måste funka för att vi ens ska kunna ta ett steg eller något så basalt som att andas. Hjärnan med dess otal kopplingar och neuroner, kommunikationen som 24/7 pågår i hela organismen. Och i allt detta vår mänsklighet, vår kärlek, glädje, förmåga till fantasi, till att skapa och finna gemensamma mål med andra lika fantastiska varelser. Ja man kan bli ödmjuk för mindre.

Kroppen är nu själens boning, ett riktigt tempel. Med rätt manual och utförande kan vi nu uttrycka och manifestera själens attribut av kärlek, intelligens, glädje, organisation, skapande. Genom kroppen kan vi också jobba igenom det som inte riktigt lirar – känslor ur balans, stress, sjukdom, tankar som drar ned energin. Börja med kroppen och resten följer.

Kroppen är också vår lärare. Vi vet alla hur det känns när något inte är rätt, och även hur det känns när allt verkar stämma och vi kan leva med kraft. Den behöver rätt näring och bränsle, den behöver rörelse och vila, den behöver beröring och trygghet. Kroppen ljuger aldrig, de spända axlarna kommer någonstans ifrån. Lyssna och svara din kropp med vad den behöver. Och alla kroppar behöver sträckas ut varje dag, alla kroppar behöver balans varje dag, alla kroppar behöver riktning, alla kroppar behöver yoga!

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

586 Comments